Beharangozó 11. hét

Green Bay Packers – Indianapolis Colts

Egy nyögvenyelős hazai győzelem után kelt most útra a csapat, a csoportjában 6-3-al álló, jó formában lévő Colts otthonába, hogy a Lukas Oil Stadium gyepén mérkőzzenek meg a Kék-Fehérekkel. A két csapat történelme a házigazdák viszontagságos változásai miatt elég színes.

A mérkőzés

Mivel a Colts jogelődjének számító Baltimore Colts már NFL licenccel rendelkezett, így az azokban az időkben lejátszott egymás elleni meccsek is beleszámítanak a a két csapat örökmérlegébe. E szerint a negyvenötödik alkalommal csap össze most a két gárda, míg az 1984-es hivatalos Indianapolis Colts franchise név megalapítása óta csupán a tizedik alkalommal találkoznak a pályán a két club játékosai. Az előző szerint 20-22-1 a mérleg a Colts javára (az egyetlen rájátszás meccsük egymás ellen még a Colts 1970-es AFC-be sorolása előtt volt és azt a Packers nyerte), míg az 1984 óta számolt statisztika szerint 6-3 a Colts javára. Sajnos azt kell, hogy írjuk, nem győzni járunk az utóbbi időben Indianapolisba, ugyanis mind a négy legutóbbi idegenbeli meccsünket elvesztettük a Kék Patkósok ellen 1984 óta.

Packers előzmények

Kellemetlenül nehéz mérkőzésen sikerült legyűrni a meglepően vérmes Jaguárokat a múlt héten. A jacksonville-i alakulat védelme úgy felszívta magát, hogy a támadó egységünk bizony szinte végig akadozott a meccs folyamán. A sok bosszantó hibával játszó Zöld-Arany legénység végül nagy nehezen behúzta a meccset, de rengeteg komoly intő jel mutatkozott, amiket erre a találkozóra elengedhetetlenül orvosolni kell. A támadó oldalunkon előtérbe kerülhet ismét a passzjáték, mivel a hazaiak futás elleni védelme nem elhanyagolandó (jól mutatja ezt, hogy az előző győztes találkozójukon remekül tudták hatástalanítani a Titans futó szörnyet, Derrick Henry-t). Ennek tükrében nagy segítség lehet a passzjátékainknál a sérülésből visszatérő (WR) Allen Lazard, illetve reméljük, hogy Davante Adams mellett Marquez Valdez-Scantling is tartani tudja az éledező jó formáját.

A futó játékunkban Aaron Jones és Jamaal Williams lesz továbbra is a két húzó ember, sajnos tippelni se merünk milyen eredményt tudnak majd felmutatni ez ellen a futásvédelem ellen. Mindenesetre nem lesz könnyű dolguk az biztos, hiszen olyan rutinos védőkkel kell majd szembenézniük mint (DT) DeForest Buckner, (LB) Anthony Walker, (LB) Darius Leonard, (LB) Bobby Okereke vagy éppen (NT) Grover Stwart. A múltheti gyalázatos produkciójuk után a speciális egységünket érezzük jelenleg a legkritikusabb pontjának a csapatnak. Pláne, hogy most még J.K. Scott puntert is nélkülöznünk kell, akinek a helyére sebtében igazolta le a csapatvezetés az egykori Chargers rúgót Drew Kaser-t. A punt visszahordásoknál sajnos most is retteghetünk majd, ugyanis a kék-fehéreknél (RB/WR) Nyheim Hines igen jó eredményekkel dicsekedhet e téren és biztosan most se fog tétlenkedni ha lehetőséghez jut. A gunner-einknek igencsak össze kell kapniuk magukat, ha nem akarnak úgy járni mint Keenan Cole-lal múlt héten. Sajnos (RB/WR) Tyler Ervin se tud megint pályára lépni ezen a mérkőzésen, így a visszahordásainknál ismét csak (WR)Darius Shepherd és esetleg (CB) Josh Jackson jöhet szóba. A védelmünkbe szerencsére több erősítés is érkezik, (CB) Jaire ALexander kijött az agyrázkódás protokollból és a másik kezdő CB-ünk Kevin King is harcra kész. Nagy szükség lesz rájuk, hiszen a rendkívül rutinos (QB) Philip Rivers az eddigi hullámzó teljesítménye ellenére szeret (és tud is) passzolni. A futás elleni védekezésünknél biztató jelek voltak a Jaguars ellen, köszönhetően főként a fal mögé középre visszatérő (LB) Christian Kirksey-nek, reméljük tartani tudja ezt a formáját az egykori Browns játékos és egészséges tud maradni a szezon hátra levő részében is. A védőfalunkból egyedül Montravius Adams fog hiányozni, remélhetőleg az ő hiányát megfelelő rotációval sikeresen tudjuk majd orvosolni.

Colts előzmények

Alapvetően jó formában van a patkós csapat, azonban képesek gyengébb napot/napokat kifogni ők is. Ezt igazolja, hogy ki tudtak kapni olyan nem éppen SB esélyes csapattól mint a Jaguars. E mellett viszonylag egyenletes, eredményes szezont futnak eddig. Az érkező veterán QB Philip Rivers kiváló erősítésnek bizonyult a támadó egységükbe, még Rivers néhány gyengébb meccse ellenére is. A rutinos 17-es hamar összeszokott az új elkapóival és (Paris Campbell korai IR-re kerülése ellenére) Ty Hilton, Zach Pascal illetve az újonc Michael Pittman Jr. mellett a két tight end-et ( Jack Doyle és Mo Alie-Cox) is sokszor remekül megtalálja átadásaival. Náluk se ritka a futók bevonása a passzjátékokba, így fokozott figyelmet kell majd fordítanunk a rendkívül jó kezű Nyheim Hines-ra!

Futó játékaiknál a szezon elején hamar kidőlt Marlon Mack helyét átvevő újonc Jonathan Taylor az elsődleges fegyverük, s bár Taylor teljesítménye az utóbbi két-három meccsen kissé visszaesett, ennek ellenére továbbra is benne van a “boom” faktor (főleg a mi run defense-ünk tükrében). Védő oldalukon a falukból az idei sack leader-ük, Denico Autry lesz a legnagyobb hiányzó (covid19 IR), mellette (DE) Kemoko Turay játéka kérdéses jelen pillanatban. A linebacker és edge rusher soruk viszont (Anthony Walker, Darius Leonard, Bobby Okerke, Justin Houston) szinte teljesen hiánytalan, aminek nem annyira örülhetünk. A hátsó védelmi vonalukban (S) Malik Hooker hosszútávú kiesése, illetve a visszahordásokban is jeleskedő újonc (CB) Isaiah Rodgers hiányával kell majd számolniuk. Sajnos a passz elleni védelmük még így is elég jó a veterán Xavier Rhodes, Kenny Moore II, Rock Ya-Sin és TJ Carrie CB kvartett jóvoltából. A speciális egységük se elhanyagolandó, a mókás szemüveget hordó újonc kicker-ük, Rodrigo Blankenship eddig kiválóan oldja meg feladatát, mellette pedig Rigoberto Sanchez rugdossa biztos lábbal a punt-okat. Visszahordásoknál a fentebb említett Isaiah Rodgers kiesésével valószínűleg a nagyon jó formában levő (RB/WR) Nyheim Hines kap majd több szerepet ezen a poszton.

Ami döntő lehet

  • Féken kell tartani a hazaiak futóit! Ha Mike Pettine nem tud kitalálni valami hatékony módot erre, akkor bizony könnyen meglehet, hogy az állása kerülhet veszélybe.
  • A speciális egységünknek össze kell kapnia magát, nem történhet még egy olyan fiaskó mint a múlt héten a Jags elleni visszahordott TD.
  • Vigyáznunk kell a labdára! A Jags ellen két fumble és egy interception volt a mérlegünk, ez most megengedhetetlen lesz, ha nyerni akarunk.
  • A támadó sorunk hatékonysága meccsdöntő lehet. Ennek fényében ki kell használnunk minden pontszerzési lehetőséget, főleg, mert a hazai gárda támadói is pontgyárosok.
  • Nyomást kell helyeznünk a hazaiak irányítójára. Tudjuk, ezt szinte minden meccs előtt leírjuk, de a fontossága ettől még nem halványul. Rivers rutinos öreg róka, de nincs az a QB aki nagyobb nyomás alatt ne hibázna többet.
  • Labdát/labdákat kéne szerezni. Úgy érezzük idegenben a jó védekezés csak alapja lehet a megfelelő harci kedv fenntartásának, egy esetleges labdaszerzés viszont olyan lökést adhat, amivel a D-ünk akár el is döntheti a mérkőzés végkimenetelét.
  • Elkapóink agilitása, eredményessége ugyancsak sarkalatos pontja lehet a találkozónak, remélhetőleg Adams mellett Lazard és Valdez-Scantling is hozni tudja a tőlük elvárhatót.
  • A futó játékunkban nagy szerep jut Aaron Jones-nak, akitől most egy akár több TD-os “boom” performansz jól esne (annak ellenére is, hogy mivel Bakhtiari nagy szerződést kapott, így Jones jövő évi hosszabbítása igencsak kérdésessé vált)
  • A hazaiak kifejezetten jól védekeznek TE-ek ellen, ennek ellenére a Tonyan-Lewis-Sternberger trióval lehetne meglepetéseket okozni velük a Colts endzone-jában, vagy közelében.

Érdekességek

  • Ötödször látogat a Packers alapszakasz meccsre a Colts otthonába és még sosem tudott ott nyerni
  • Legutóbb 2012.10.07-én látogatott a Packers a Lukas Oil Stadium-ba, akkor 30-27 arányban maradt alul a Sajtfejű alakulat.
  • Aaron Jones eddig kilenc AFC ellenfél ellen játszott karrierje során a Packers színeiben és ezalatt 8 TD-t szerzett (öt futott és három elkapottat)
  • A két csapat összesített örökmérlege ( a Colts otthonában) 8 Packers győzelem, 13 Colts győzelem és volt egy döntetlen is.
  • Utoljára alapszakaszban 2016. 11.06-án lépett pályára egymás ellen a két csapat. A Lambeau Field-en rendezett mérkőzésen a Colts nyert 31-26 arányban.
  • Az 1996-1997-es szezon óta először fordult elő, hogy a Packers 7-2-es mérleggel (vagy jobbal) kezdte a szezont.
  • A legutóbbi két egymás elleni meccsén kevesebb mint 6 pont különbség volt a végeredményeknél a két csapat közt.

Kommentek