Szezonértékelő 9.: A cornerbackek

A szezon végeztével itt az ideje értékelni, hogy hogyan teljesítettek az egyes csapatrészek és játékosok. Értékelősorozatunk kilenc részében a cornerbackeket tekintjük át.

A cornerback-sort folyamatosan erősítette a csapat az elmúlt években a draftról, és ennek idén végre látszottak az eredményei is. Azt nem lehet mondani, hogy a legjobbak közé tartozik az egység a ligában, de azt sem, hogy a rosszabbak közé, és a kezdők többsége még fiatal, komoly fejlődési lehetőség előtt áll.

Mint például Jaire Alexander, akinél idén néha érezhető volt némi másodéves visszaesés (sophomore slump), de így is jó évet zárt. Hatalmas az önbizalma, de néha túlzottan agresszív volt, ezt kihasználva többször megégették. Ezen kell javítania, csökkentenie kell az elrontott szerelései számát (13 volt neki idén), és magabiztosan kell lehúznia a lehetséges interceptionöket – ha ez mind sikerül, akkor valódi elit játékossá válhat.

Idén 104 célbavételből 60 elkapást engedett, 855 yardért és 5 TD-ért, emellett volt két interceptionje. 92,4-es irányítómutatót engedett. Ő ütötte le a legtöbb passzt, 14-et. 71,2-es PFF-grade-del zárta az évet.

A cornerek között Kevin King az egyetlen, akire bátran rá lehet bízni nagy testű, erős elkapókat. Az ő legnagyobb hiányossága idén az inkonzisztens játék volt: nagyon sokszor engedett egy-egy nagy játékot, hogy aztán akár az egész meccsre eltüntesse az emberét. Emellett sok szerelést rontott el ő is (15-öt). 88 célbavételből 53 elkapást engedett, 904 yardért. 4 TD-ért volt felelős, ugyanakkor leütött 11 passzt és lehúzott öt interceptiont – a legtöbbet a csapatban (és holtversenyben a negyedik legtöbbet a ligában), ráadásul többet kulcspillanatban. 86,6 irányítómutatóval dobáltak felé, 62,6-os éves PFF-grade-et kapott.

A szezon első felében mutatott kiváló játéka után Tramon Williams kicsit visszaesett, de így is a jobb nickel cornerek közé tartozott, amit 71,7-es éves PFF-grade-je is mutat. Továbbra is nagyszerűen olvassa a játékokat, rutinja pótolhatatlan ebben a fiatal secondaryben, és még gyorsasága sem kopott meg jelentősen. 63 kísérletből 40 elkapást engedett, 517 yardért és 2 TD-ért, de leszedett két interceptiont is. 86,5-es irányítómutatóval passzoltak felé.

A kellemes meglepetést az egységben Chandon Sullivan jelentette, aki felé mindössze 43,1-es mutatóval dobáltak az ellenfelek irányítói. Igaz, csak 36-szor vették célba, de ebből összesen 15 elkapást engedett 154 yardért, és összeszedett egy interceptiont is. 73,7-es PFF-grade-je is azt mutatja, hogy jövőre akár nagyobb szerep is juthat neki.

A többiek közül Ka’dar Hollman jól játszott az előszezonban, de aztán csak négy snapet kapott a védelemben. A tavalyi második körös Josh Jackson hiányosságai már az előző szezonban is látszottak, idén alig volt a pályán: ha nem fejlődik, könnyen egy újabb második körös bust lehet, Josh Jones után. A hírek szerint safetyként kaphat esetleg több szerepet, ahol kevésbé baj, hogy nehezen fordul. Tony Brown a szezon elején még játszott, de aztán már egyre kevésbé, Sullivan simán kiszorította őt is a csapatból. A special teamben még egy ideig láthattuk, de messze ő kapta a legtöbb büntetést (6-ot, kilenc meccsen), így végül onnan is kikopott.

Williams szerződése lejárt, az ő jövője kérdéses, de a CB-sor rendben lévőnek tűnik a következő szezonra is. Kevin Kingnek ráadásul jövőre lejár a szerződése, vagyis most kell majd igazán jól játszania, ha aztán sokat akar keresni. Az persze kérdés, hogy a sok lejáró szerződésű alapember miatt a csapat meg tudja-e fizetni majd.

Kommentek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.