4. hét Értékelő

A vártnál könnyebb győzelmet aratott a Steelers ellen a Green Bay Packers az alapszakasz negyedik fordulójában. A vendégek ugyan jól kezdtek, de a Zöld-Arany legénység minden téren állta a sarat az Acélosok ellen, sőt a második nagy játékrésztől már végig dominálva, mondhatni (írhatni) simán felülkerekedett a Pennsylvania-i csapat fölé és minden nagyobb gond nélkül lehozta a meccset “W”-re. Lássuk részletesen a történteket.

A mérkőzés

Jó iramban indult a találkozó, a vendégek hamar vezetést szereztek, Big Ben jól használt ki egy szabadjátékot (Jaire Alexander bemozdult) és (WR) Diontae Johnson jóvoltából elkapott TD-t ünnepelhettek a vendégek. A folytatásban a Steelers védelem simán kivédekezte az első Packers támadást, ám egy remek Bojorquez punt után nehéz helyzetből támadhatott újra Roethlisberger. A vendégek második drive-jában viszont már szemmel láthatóan kiütközött a vendégek irányítójának pontatlansága, hamar véget is ért a támadásuk 3 and out-tal. A második negyedtől aztán beindult a hazai támadó gépezet, földön Aj Dillon, levegőben pedig Davante Adams és a veterán Randall Cobb jóvoltából. Az egyenlítést Aaron Rodgers végül saját maga oldotta meg egy futott TD-al. Ezután a Packers védelem is előlépett és a passrush egység egy gyönyörű labdaszerzése után Randall Cobb is beköszönt a Steelers endzone-ba, melyre a vendégek csak egy szerencsésen befele pattanó mezőnygóllal tudtak válaszolni.

A folytatásban főként Aaron Jones és Aj Dillon futásokkal “puhította” a vendég védelmet a Green Bay offense, ám végül csak Crosby próbálkozhatott egy mezőnygól kísérlettel, amit elsőre blokkolni tudtak a Sárga-Feketék. Óriási szerencse, hogy visszafújták a bírok (Minkah Fitzpatrick és Joe Haden korai bemozdulása miatt), mert egyébként Fitzpatrick visszahordta volna TD-ra. Másodszorra Crosby már nem hibázott, megnyugtató hét pontos előnnyel mehetett a félidei szünetre a Packers. A második félidőben folytatta a pontgyártást a wisconsin-i csapat, igaz először megint csak egy mezőnygól jött össze, ám a második támadó drive-ban ismét Cobb villant és újfent TD elkapással igazolta tehetségét és rutinját. A harmadik negyedben nem tudott felzárkózni a Steelers (pedig Aaron Jones még egy csúnya fumble-el is segítette őket.), a válasz csak a negyedik negyedben érkezett nagy nehezen (egy erősen véleményes endzone-ba beugrásos TD-vel), de már túl későn. A hazai védelem végül kivédekezte az egyre pontatlanabbul játszó Big Ben vezette Steelers végső rohamot (az újonc Packers CB Eric Stokes is bejelentkezett egy interceptionra Ben bácsinál), Rodgers pedig kitérdelte a maradék időt.

Videó összefoglaló

Pozitívumok

  • Meglepően jól működött a Packers futó játéka, igaz TD-t csak Aaron Rodgers szerzett futásból, de emellett a futók összesen 129 yardot teljesítettek a kifejezetten jónak tartott Steelers futás elleni védelme ellen.
  • A másik oldalon a Packers futások elleni védő munkája ugyancsak dicséretet érdemel, már második meccsen tudták az ellenfél futóit 80 yard alatt tartani a mérkőzés folyamán.
  • Éledezni látszik a passrush, most a harmadik profi évébe lépett Rashan Gary teljesítményét emelnénk ki, aki szemmel láthatóan egyre jobban fejlődik.
  • A védelemben még mindenképpen említést érdemel Keke Kingsley aki sack-el villant, és (ILB) De’vondre Campbell, aki pedig hétről hétre bizonyítja, hogy mennyire jó vásárt csinált vele a csapat, továbbra is ő a védelem fő hajtóereje. Mellette az újonc Eric Stokes felemelkedését konstatáltuk elégedetten, aki ugyancsak egyre jobb formába lendül, ezt most egy interception-nel is alátámasztotta a Steelers ellen. Mellettük még a Jaire Alexander helyére beálló Giants csere szerzemény, Isaac Yiadom teljesítményét méltatnánk, aki viszonylag jól szállt be a játékba és megfelelően tudta helyettesíteni a lesérült 23-ast. (Yiadom öt remek szerelést csinált, amikből négy egyéni volt és TD-t se kaptunk róla)
  • Randall Cobb régi önmagát idézte. Igaz, Valdes-Scantling kiesése kellett hozzá, de a lényeg, hogy végre ismét a jól helyezkedő, agilis, mindig veszélyes és biztoskezű 18-ast láthattuk a pályán. Reméljük tovább tudja majd vinni ezt a kiváló formát a következő mérkőzésekre is.
  • A támadó fal ismét megfelelően helyt állt, igaz három sack “becsúszott” (ebből kettőt Tj Watt abszolvált), de összességében egy ilyen jónak számító passrush egységgel szemben mint a Steelers-é, ez még kifejezetten jónak ítélhető. Arról nem is beszélve, hogy a futóknak kiválóan nyitottak folyosókat a vendég front7-en keresztül nem egy alkalommal.
  • Aaron Rodgers megint megdöntött egy házon belüli rekordot, eljutott az ötszázadik TD-ig a Packers színeiben. Gratulálunk! Emellett megdobta a 420. touchdown-t, amivel beérte az NFL örök ranglistán a legendás Miami QB-t Dan Marino-t.
  • Fegyelmezetten játszott a csapat, ez a szabálytalanságok számán jól látszott, a Steelers ellen mindössze három alkalommal repült sárga zászló a hazaiakra, ebből összesen csak 25 yard büntetést kapott a Packers.
  • Mason Crosby új franchise rekordot állított be a Steelers ellen, ugyanis berúgta a megszakítás nélküli 24. sikeres mezőnygólját. (a blokkolt kísérlet szerencsére sztornózva lett)

Negatívumok

  • A special team-ről sajnos továbbra sem tudunk pozitívan nyilatkozni, bármennyire szeretnénk. A blokkolt mezőnygólnál is pocsék volt a felállás, de a nagyobb gond a rengeteg visszahordott yard volt. Az ellenfél összesen (kick+punt return) 113 yardot hordott vissza, ez borzasztóan sok. Equanimeous St. Brown jelenlétét ebben a csapategységben meg abszolút nem értjük. A gyorsasága még csak meglenne, de szerelni azt maximum szabálytalanul tud jól.
  • Aaron Jones rossz napot fogott ki a Steelers ellen, amellett, hogy Aj Dillon simán túltett rajta a futásoknál, elejtett egy TD passzt az ellenfél endzone-ban és a véghajrában egy csúnya labdavesztése is volt.
  • A védő falban Dean Lowry szereplése továbbra is csalódás, azért a 4,1 millió dollárért amit idénre kap, kicsit többet várnánk tőle.
  • Az elvétett szerelések sajnos megint felütötték a fejüket a védelmünkben. Szám szerint nyolc alkalommal vetődtek árnyékra a védőink, vagy rontották el elsőre a szerelést, akik ebben a fő ludasok voltak most: Oren Burks (2), Eric Stokes (2)
  • De’Vondre Campbell eddig kiválóan helytáll a védelem közepén, azonban szembeötlő, hogy mennyire egyedül van. Nagy szükség lenne mellé egy másik jó ILB-re, mert az nyilvánvaló, hogy Oren Burks és Ty Summer messze nem képesek azt a szintet produkálni mint Campbell. Krys Barnes esetleges visszatérése enyhíthet valamelyest a helyzeten, de még Barnes se jelenti a teljes értékű megoldást erre a problémára.
  • Kicsit több TE-ekre irányuló játékot vártunk, főleg az ellenfél redzone-jában. Robert Tonyan képességeit messze nem aknázzuk ki eléggé, pláne, hogy jövőre már nem fog ilyen olcsón itt játszani.
  • Aaron Jones egy alkalommal feltűnt a speciális egységben kickreturner-ként, aminek nem igazán örültünk. Úgy gondoljuk, az újonc Kylin Hill ezt a feladatot elég jól ellátja, felesleges kockázatnak tartjuk Jones ilyen jellegű használatát.
  • A sérülések most sem kímélték a csapatot, a legnagyobb veszteség (CB) Jaire Alexander vállsérülés miatti kiesése, mellette (OLB) Preston Smith válla sem volt még teljesen rendben, ez a meccsen nyújtott teljesítményén meglátszott, (S) Darnell Savage a mérkőzés közben a pálya szélén kapott némi ápolást, de nem kellett végleg kiállnia a meccsről, ez jó jel. Alexander állapotáról még hivatalosan nem közöltek semmi konkrétumot, annyit lehet tudni, hogy a váll izülete mellett húzódott meg egy szalag (rotátor köpenyben), ami okozhat akár többhetes kihagyást is.

Összegzés

Fontos győzelmet könyvelhet ismét a Packers, hiszen a legnagyobb csoport rivális a Bears nyerni tudott a Detroit ellen, így kezd felzárkózni a csoport második helyén. A lions tovább folytatja a mélyrepülést, míg a Vikings meglehetősen inkonzisztens módon még mindig kiszámíthatatlan játékot mutat. A következő mérkőzés se lesz egyszerű, megint egy AFC North csapattal kell össze mérnie az erejét a Green Bay-nek, de most a Steelers csoportjának éllovasához kell ellátogatnia, a jó formában lévő Cincinnati Bengals otthonába. A Ohio állambeli Tigrisek már két NFC North csapattal játszottak ebben a szezonban, vegyes eredménnyel. A Vikings csapatát legyűrték (óriási szerencsével, a Viks kickerének köszönhetően), míg a Bears csapatától (meglepetésre?) vereséget szenvedtek. Emellett a Steelerst és a Jaguarst kényszerítették térdre a harmadik, illetve negyedik fordulóban. Az igazi játékerejüket egyelőre elég nehéz pontosan felmérni, de az biztos, hogy kellemetlen ellenfelek lesznek, pláne hazai pályán…

Kommentek

One thought on “4. hét Értékelő

Comments are closed.