Beindult a szabadügynök-piac – Összefoglaló

Elkezdődött az az időszak, amikor már meg lehet egyezi a szabadügynökökkel. A Packershöz az első nap két játékos érkezett, mindkettő hiányposztra.

Christian Kirksey linebackert a Browns küldte el, és utána több csapatnál is járt látogatóban, de végül a Packershöz igazolt, két évre, 16 millió dollárért, de ebből az első éves cap hitje (vagyis az az összeg, amellyel a fizetési plafonhoz számolni kell) a Spotrac szerint csak 5 millió dollár.

Kirksey korábban játszott Mike Pettine kezei alatt a Brownsnál, és jó játékosnak számított, az elmúlt két évben viszont sérülések miatt összesen 9 meccsen játszott, azokon se túl jól. Ennek ellenére láttak benne fantáziát, és ha egészséges tud maradni, valamint visszatér az első szezonokban mutatott formájához, akkor ő Blake Martinezhez képest előrelépést jelent.

Rick Wagner offensive tackle a Lionstól érkezik, két évre 11 millió dollárt kap majd, az első éves cap hitje 4,812,500 dollár lesz.

Wagner hét évet húzott le kezdőként a Ravensnél és a Lionsnál, és bár az idei éve gyengére sikerült, de korábban ő is a jobbak közé tartozott a posztján. Az ő szerződése elég olcsónak tűnik, ugyanakkor az élete egyik legjobb szezonját teljesítő Bryan Bulaga után várhatóan némi visszalépést jelent majd – viszont jóval kevesebbe kerül.

Mindkét új játékos szerződése olyan, hogy ha nem válnak be, akkor az első év után minimális dead money ellenében ki lehet tenni őket.

A fizetési plafon alatt jelenleg még körülbelül 14 millió dollár áll a csapat rendelkezésére, de ebből kell fizetni majd a drafton érkező játékosokat, valamint kell némi tartalék a szezon közbenre is (emlékezzünk csak, mennyire jól jött Veldheer és Ervin). További pénzt lehet felszabadítani játékosok elküldésével (Lane Taylor a legnagyobb esélyes erre), valamint, ha például a jövőre lejáró szerződésű David Bakthiarival vagy Corey Linsley-vel sikerül úgy szerződést hosszabbítani most, hogy az csökkentse az idei cap hitjüket.

Arra is gondolni kell azonban, hogy jövőre mellettük lejár Kenny Clark, Aaron Jones és Kevin King szerződése is, az ő hosszabbításukra és érdemes tartalékolni. Különösen Clark lesz drága: a mostani falember-szerződéseket, főleg DeForest Bucknerét figyelembe véve évi átlagban 15-20 millió dollárt kell majd neki fizetni.

A Packers szabadügynökei közül két játékosnak már megvan az új csapata: Blake Martinez a Giantshez írt alá, 3 évre 30 millió dollárért, Jimmy Graham pedig a Bearshez, 2 évre 16 millióért. Ahogy korábban is írtuk, mindkettőjük elengedése logikus és várható volt.

A Packers által a hírek szerint kiszemelt játékosok közül Nick Kwiatkoski linebacker a Raidershez szerződött, három évre 21 millió dollárért, Austin Hooper tight end pedig a Brownshoz, 4 évre 44 millióért. A volt Packers-játékosok közül pedig Randall Cobbot a Texans igazolta, sokak szerint érthetetlenül magas összegért: 3 évre 27 milliót kap majd (igaz, DeAndre Hopkins elcserélése után a Texansnál már nem nagyon lehet semmin meglepődni).

Az egyes csapatok fontosabb szerződéseit itt tekinthetitek át.

Kommentek