Week 7 – Beharangozó

Week 7 - Beharangozó

Green Bay Packers at Houston Texans

2020.10.25. 18:00, NRG Stadium, Houston

A múlt héten megdőlt a csupa W-s sorozat, a Bucs ellen becsúszott egy L betű. Ezen a héten egy másik sorminta is megszakad, az eddigi egy hazai, egy vendég meccs váltakozása után most zsinórban másodjára is idegenbe utazik a csapat: ezúttal a Houston Texans otthonába látogatnak a srácok.

Tekintve, hogy egyrészt a 2002-es csatlakozásával Texans a “legifjabb” csapat a ligában, másrészt pedig AFC-beli lévén alapszakaszban 4 évente találkozik csak a 2 gárda, talán nem meglepő, hogy ellenük játszotta eddig a legkevesebb mérkőzést a Packers. Mindössze 4 meccs áll a csapatok háta mögött: 2004, 2008, 2012 és 2016 után az idei lesz az 5. összecsapás. Az eddigi “örökmérleg” 3-1 a Green Bay javára, az egyetlen vereség 2008-ból származik, ami Aaron Rodgers első éve volt kezdő QB-ként.

Packers előzmények:

A múlt heti, Buccaneers elleni találkozó (Sajtfejű szemszögből legalábbis) finoman szólva is felejthető mérkőzést hozott. (Értékelőnk IDE kattintva olvasható.) Az utóbbi évek eredményeit elnézve a Packers mostanában szereti elnyújtani a pihenőhetet, már-már hagyományosnak mondható, hogy a bye week utáni héten is még otthon, vagy legalábbis az öltözőben marad a csapat: utoljára 2016-ban sikerült győzni a bye utáni meccsen.

Ehhez a nem túl fényes tendenciához jött hozzá az, hogy az eddigi idei nagy “menetelés” során gyakorlatilag a Bucs volt az első ellenfél, akinek védelme is van: jelenleg a meccsenkénti engedett pontok szerinti listán például a 8. a ligában. Ehhez képest az első 4, győzelemmel záruló meccsünkön a liga 31., 23., 24., illetve a 28. védelme ellen kellett pontokat hozni.

Sajnos a sérülések sem kíméltek/kímélnek minket, David Bakhtiari mellkas sérülése miatt el sem utazott a csapattal Houstonba, és a két Tylernek – Ervin és Lancaster – szintén ki kell hagynia a mérkőzést. Kevin King és Darnell Savage szereplése “doubtful” azaz kétséges. Továbbá kérdéses besorolást kaptak az alábbi játékosok: Aaron Jones (Ryan Wood újságíró értesülései szerint várhatóan ő sem fog pályára lépni), Corey Linsley, Robert Tonyan, Preston Smith és Montravius Adams. Elég veretes névsor, este meglátjuk, hogy végül milyen kerettel tud kiállni a csapat a Texans ellen, illetve kik lesznek azok a játékosok, akik a stabil kezdők hiányában elő tudnak lépni és teljesíteni.

Texans előzmények:

A texasi csapatnak pont fordítva kezdődött a szezonja, mint a Green Baynek: zsinórban 4 vereséggel (Chiefs, Ravens, Steelers, Vikings) kezdték az évet. Ezután érkezett a meglepetés hír (az időzítést tekintve legalábbis mindenképp), hogy a gyakorlatilag teljhatalmú Bill O’Brien “ámokfutását” megelégelve a tulajdonos lapátra tette az egy személyben főedző+GM-et. A head coach posztot ideiglenesen Romeo Crennel védőkoordinátor vette át, az ideiglenes GM pedig Jack Easterby lett. Ezen eseményen felbuzdulva az ötödik héten aztán sikerült is megszerezniük az első győzelmet a Jacksonville Jaguars ellen. 

A 6. játékhéten a Tennessee Titans otthonában léptek pályára, ahol egy izgalmas, pontgazdag találkozón végül hosszabbításban maradt alul a Texans, 36-42-es eredménnyel. A következő hetekben kiderülhet, hogy ez a “felszálló ág” mennyire lesz tartós: vajon O’Brien távozásával kikerült a fék a csapatból, vagy csak 1-2 meccses, a lelkesedés okozta fellángolásról beszélhetünk.

Sérültek terén “némileg” jobban állnak, mint a Packers, nekik mindössze 3 név van a heti sérültjelentésükön: Jordan Akins TE, Peter Kalambayi LB és P.J. Hall DT játéka kérdéses.

Érdekes statisztikák:
  • A két gárda eddigi 4 találkozója közül 2-t rendeztek Houstonban, mindkettőt megnyerte a Packers. Utoljára 2012-ben utazott a Packers a Texanshoz, akkor 42-24 arányban tudott győzni.
  • Az idei alapszakaszban most az egyszer fordul csak elő, hogy egymás után 2 idegenbeli meccset játszik a csapat, ez 2013 óta a legkevesebb (abban az évben nem is volt ilyen).
  • Matt LaFleur első NFL-beli edzői munkája a Texansnál volt, offensive assistant pozícióban, még a 2008-09-es szezonban.
  • További érdekesség, hogy a ebben az imént említett 2008-as szezonban a jelenleg houstoni védőkoordinátorként illetve a védőfal edzőjeként dolgozó Anthony Weaver még a Texans rosterén szerepelt, mint defensive end.
Összegzés:

Randall Cobb tavaly a Cowboys színeiben már szembenézett egyszer korábbi munkaadóival, most megteheti ugyanezt a Houston Texans tagjaként is. Az előző szezonban győzni tudott a Packers, vajon megismétlődik az eredmény?

A mérkőzés magyar idő szerint vasárnap este 18:00-kor kezdődik (tekintve, hogy nálunk már megvolt az óraátállítás, az USA-ban pedig még nem), az Arena4 közvetíti majd, de mi is mindenkit várunk majd szeretettel a Discord szerverünkön stream linkekkel és csevegő szobával!

Illetve ha még nem tetted meg, nincs késő az eheti tippeket sem leadni a tippjátékunkban, melyet IDE kattintva érhetsz el.

Kommentek