Értékelő 14. hét

Green Bay Packers – Detroit Lions

31 – 24

Egy rendkívül jó iramú, igaz adok-kapok mérkőzésen sikerült kiharcolnia a Packers csapatának a csoport elsőséget és vele a biztos rájátszást Detroit-ban. Nem adták könnyen magukat a végsőkig foggal-körömmel küzdő Kék Oroszlánok, de a végül kapituláltak.

A mérkőzés

Bár a vendéglátók rájátszás esélyei szempontjából már nem volt igazán nagy tétje a mérkőzésnek, ettől függetlenül a valószínűleg a presztízs miatt a házigazdák meglepően nagy iramot diktáltak már a legelejétől, mellyel szerencsére lépést tudott tartani a vendég gárda és a nagyszünetig kiváló támadó játékokkal, illetve mindkét oldalon hibákat vétő védő munkával, fej fej mellett haladt a két alakulat a megszerzett pontok tekintetében. A második nagy játékrész elején aztán magasabb fordulatszámra kapcsolt az Aaron Rodgers vezette Packers offense és megszerezte azt az előnyt, amit a mérkőzés végéig meg is tudott őrizni, igaz a Lions nem adta fel, végig meccsben tudott maradni. A végjáték hozott némi izgalmakat, ám a meccs összességét tekintve a Zöld-Arany legénység végig kézben tartotta a találkozót és megérdemelten nyert. Mindkét csapat dicséretet érdemel, a Detroit küzdeni akarásból, míg a Green Bay higgadtságból és céltudatosságból. A michigan-i csapatnak ezzel végleg elvesztek a rájátszás esélyei ebben a szezonban, de szégyenkezniük semmiképpen sem kell, a helyzetükhöz mérten (elküldött vezető edző, gyenge idei draft stb) a jelenlegi 5-8-as mérlegük nem is annyira vészes (a 0-16-hoz képest kifejezetten jó)

A mérkőzés legjelentősebb mozzanatait összefoglaló videó itt tekinthető meg:

Pozitívumok

 • Végre a pozitívumoknál említhetjük a futás elleni védelmünket, amely bár messze nem volt még most se tökéletes (2 futott TD-t is kaptunk), de meccs közben mindösszesen 51 yardot tudott ellenünk termelni a Peterson-Swift-Johnson trio.
 • Aaron Rodgers ismét remek teljesítményt nyújtott, pont annyira jót, amennyi a végső sikerhez kellett:
 • Davante Adams is hozta a tőle elvárható (elit) szintet, 7 elkapásból 115 yardot és egy TD-t teljesített. Mellette (WR) Marquez Valdes-Scantling végre újra villogott, 6 elkapásból 85 yard és egy TD került a neve mellé a statisztikába. (TE) Robert Tonyant említenénk még meg aki ugyancsak hétről hétre bizonyítja, hogy stabil, megbízható tagja az offense-nek, ezen a találkozón ő is megint TD elkapást ünnepelhetett.
 • A támadó falunk munkáját külön kiemelnénk, Bakhtiariék olyan jól dolgoztak, hogy a meccsen egyetlen egyszer se tudták a Lions védők sack-elni a karmesterünket, ráadásul a támadó gépezet további tagjai is egyre jobban blokkolnak (pl. Aaron Jones és Robert Tonyan)
 • A védelemben szinte mindenki dicséretet érdemel, négyszer zsákoltuk be Staffordot (Clrak, Lowry, Savage és Gary jóvoltából), de emellett 6 alkalommal értük el a hazaiak QB-jét, tehát kijelenthetjük, hogy megfelelően nyomás alatt tudtuk tartani végig a hazai kilencest.
 • Mason Crosby igazolta nélkülözhetetlenségét a csapatban, 57 yardról biztos lábbal bepakolt egy fontos mezőnygólt és még egy nagyon fontos szerelést is sikeresen kivitelezett az utolsó pillanatban az ellenfél egyik visszahordásánál, ezzel TD-tól megmentve a csapatot.
 • Végre minden negyedben pontokat tudtunk felpakolni az eredményjelzőre, s most a harmadik negyed se hozott rövidzárlatot a támadó egységünkbe. Reméljük ez így is marad ezután.
 • Nagyon jól vigyáztunk a labdára, se interception, se fumble nem volt a részünkről a találkozón.
 • Nagyon fontos pozitívum, hogy az eddigi információk szerint megúsztuk komolyabb sérülés(ek) nélkül a mérkőzést.

Negatívumok

A győzelem ellenére akadtak homlok ráncolásra okot adó dolgok is

 • A speciális egység vesszőfutása tovább tart, egyszerűen képtelenek a visszahordásokat hatékonyan levédekezni. Most csak Mason Crosby utolsó pillanatban történt szerelésének köszönhetően úsztuk meg, hogy (WR) Jamal Agnew nem vitte vissza TD-ra az egyik kirúgásunkat. Ugye nem kell ecsetelnünk, hogy mekkora szégyen, gyalázat, ha egy speciális egységben a kickernek kell (utolsó emberként) szerelnie az ellenfél visszahordó játékosát?
 • A büntetéseken látszott, hogy azért kicsit ideges a csapat, 12 alkalommal dobtak ránk sárga zászlót, melyekből 68 mínusz yardot szedett be a Packers.
 • Ezen a találkozón a passz elleni védelmünk se volt top-on, igaz csak egyetlen elkapott TD született Tj Hockenson révén, ám Danny Amendola és Marvin Jones is ficánkolt rendesen, mert elég teret kaptak hozzá.
 • Za’Darius Smith most picit beleszürkült a mezőnybe, igaz látszott jól felkészültek belőle, mert vagy duplázták extra blokkolóval, vagy a legjobb támadó falemberük ügyelt rá végig.
 • Tavon Austin elsőre kissé csalódást nyújtott (persze lehet túl sokat vártunk tőle egyből), egyetlen visszahordás próbálkozása volt csak, kőkemény 2 yardot hozott vele össze.

Összegzés

Mindent összevetve jó kis meccset vívott egymással a két csapat, mindkét oldal maximálisan megtette a tőle telhetőt a győzelem érdekében, talán a Packers játékosaiban most kicsit magasabban égett a láng a csoportgyőzelem esélye miatt. Kell ez a láng még az elkövetkezendő három találkozóra is, mivel az első kiemelés még erősen veszélyben van és ha a lehető legtöbbször hazai pályán akarjuk fogadni az ellenfeleinket a rájátszásban, akkor bizony fontos lesz még az összes hátra levő alapszakasz mérkőzés. A hétvégén rendhagyó módon szombat éjjel (vagyis inkább vasárnap hajnalban) a negatív mérleggel álló, jelenleg a “futottak még” kategóriába sorolt, ugyanakkor alkalmanként meglepően jó játékra képes Carolina Panthers csapatát fogadjuk a Lambeau Field-en.

Kommentek