8. hét értékelő

Green Bay Packers – Arizona Cardinals

24 – 21

A Green Bay Packers csütörtök este Phoenixbe látogatott, hogy az addig veretlen Cadinals-szal nézzen szembe.

A vendégcsapat számos nehézséggel küzdött: hiányzott három kulcs elkapó (Davante Adams, Allen Lazard, Marquez Valdes-Scantling), (OL) David Bakhtiari ugyan már edzésbe állt, de még egy kicsit várnunk kell rá, amíg teljesen kész lesz a játékra, a defense oldalon pedig nem számíthatott a csapat az év eleji két kezdő CB-kre (Jaire Alexander, Kevin King), mellettük pedig továbbra sem elérhető a nemrég műtéten átesett Za’Darius Smith pass rusher sem. Ha ez nem lett volna elég, a defensive cooridnator Joe Barry sem lehetett ott az oldalvonalon COVID-lista miatt. Jó hír volt viszont, hogy Preston Smith végül bevethető volt.

A fentiek miatt a Packers kezdőcsapatában elkapók közül végül Amari Rodgers, Randall Cobb és Equanimeous St. Brown léptek a pályára kezdőkként, de a gyakorlócsapatból felkerült Juwann Winfree is jelentősebb szerepet kapott. A labda másik oldalán a két kezdő CB végül az újonc, és néhány jó meccs mellett hullámzó teljesítményt nyújtó Eric Stokes, a 4 hete a Cardinals gyakorlócsapatából igazolt Rasul Douglas, illetve Chandon Sullivan voltak.

A másik oldalon a szezon hártalevő részét kihagyni kényszerülő JJ Watt volt a fő hiányzó, mellette az elkapó Hopkins volt kérdéses még a meccs kezdetén is.

A mérkőzés

A meccset a Packers kezdte támadásban, azonban az első playben St. Brown által elkövetett holding után az offense megakadt, 3 and out után Bojorquez puntja volt jó, a 13 yardól jöhetett a Cardinals. Itt reménykedhettünk, hogy talán a Packers speciális egységek felélednek az idei gyengélkedés után. Egyből az első playben Gary szépen ért át, azonban sajnos Murray sisakrácsát fogta meg, így sack helyett 15 yardos büntetés lett a játék eredménye, ezzel kihozva hazaikat a nehéz field pozícióból. A DC Barry hiányában a játékokat a defensive back coach Jerry Gray és az inside LB coach Kirk Olivadotti közösen hívták: először Gray kiválasztotta a coverage-et, ami alapján Olivadotti behívta a defensive frontot. A drive további részében a defense szépen teljesített: egy screennél tökéletesen tolódva zárták le a területet, majd harmadikra Murray ismét komoly nyomás alatt dobta el a labdát.A punt után a special teams sajnos ott folytatta, ahol korábban abbahagyta, a returner Rodgers elejtette a labdát ahogy megütötték, szerencsére Burks szedte össze a labdát.A következő játékokban is Amari Rodgers volt a főszereplő: először egy könnyű swing passzt ejtett el, aztán viszont egy hasonlóval szépen harcolt a yardokért. Harmadikra Jones nem tudta elkapni Rodgers hajszálpontos passzát jó coverageben, jöhetett a punt, ahol megint közel volt a visszahordó az utolsó védőhöz amikor sikerült levinni.

A soron következő driveot ott folytatta a védelem, ahol abbahagyta: Murrayn a folyamatos nyomás elsőre holdingot eredményezett, ezután is megkergették miután tartogatnia kellett a labdát – itt minden bizonnyal jó volt a coverage és nem volt elérhető célpont. Harmadik és hosszúra ismét Clark ért át, Murray nyomás alatt feldobta Hopkinsnak az oldalvonal mellé. Stokes tökeletesen tartotta vele a lépést, de Hopkins megvillantotta a zsenialitását és egy finom mozdulattal lerázta Stokesot, majd az end zoneig futott a labdával. Az elkapás után azonban face maskot csinált Stokeson, így a TD nem számított és a GB 21-ről jöhettek a hazaiak. Stokest dicséri, hogy miután Hopkins megverte, utolérte és kiharcolt egy szabálytalanságot. Ezután 2 Murray-futással a 9 yardra került a Cardinals, ahonnan wildcat formációból Edmunds futott touchdownt belül, érintés nélkül. Szép hívás és jól kivitelezett play volt, de az is látszott, hogy a Packers-védelem egyszerűen nem volt felkészülve erre a játékra. Extrapont sikeres, 7-0 a Cardinalsnak. Touchback után a Packers rövid passzokkal (Jones és Winfree elkapásaival) és AJ Dillon kemény futásaival haladt előre és megúszott egy interceptiont egy Tonyannak szánt passz után, ahol nem nézett vissza a tight end. Az első negyed végeztével a Packers 4&1-re készült az Arizona 13-yardos vonalán.

A második negyed első játékában AJ Dillon próbálkozott elérni first downig: a LOS mögött egy yarddal odaértek hozzá a védők, de így is hozott két yardot a játékból – Packers first down az Arizona 11 yardján. Egy újabb kemény, 8 yardos Dillon-futás és egy rövid Tonyan elkapás után Jones 2-yardos futásával a vendégcsapat is megszerezte az első pontjait, Crosby extra pontja is jó: 7-7.

A következő driveban De’Vondre Campbell pillanatai következtek: 1st downra -1 yardon állította meg Rondale Mooret, majd harmadikra sackelte Kyler Murrayt, újabb gyors 3&out-ra kényszerítve a hazaiakat. A return és büntetés után a saját 15 yardjáról jöhetett a Packers. A meccsen már megszokott formula szerint épült fel a drive: Jones futás, rövid passzok és Dillon futások embereken keresztül. Ezek mellé Amari Rodgers hozott 11 yardot egy end aroundból. Két first down után azonban megrekedt az offense és ismét Bojorquez puntolhatott: gyönyörűen, Summers a Cardinals 3-yardos vonalán ugrott rá a labdára. LaFleur challengelte a playt: elsőre úgy tűnhetett, hogy a returner elengedte a labdát, azonban az ismétlésből egyértelműen látszott, hogy egy ujjal hozzáért a labdához, ami így élővé vált és ezzel a Packers jöhetett a Caridnals 3 yardjáról.Az első playben Rodgers Marcedes Lewist találta meg az end zone-ban, aki egy fantasztikus egykezes elkapással húzta le a labdát. Sajnos azonban az egyik lába ért csak le a pályán belül, így az elkapás nem számított. Másodikra komoly nyomás volt Rodgersen, így is eljuttatta a szoros coverageben lévő Winfreenek, akinek az emberrel a nyakában nem sikerült megcsinálnia az elkapást. Harmadikra Cobb felé próbálkozott Rodgers a sarokba, megint nagyon jó coverage a védelemtől, incomplete a vége. Crosby 21-yardos mezőnygóljával átvette a vezetést a Packers. 7-10

A következő driveban a Packers-védelem ott folytatta, ahol abbahagyta: ugyan a hazaiak szereztek egy first downt Sullivan holding büntetése miatt, utána viszont maradt az állandó nyomás Murrayn, Rasul Douglas pedig gyönyörűen védekezett: ahogy az embere keresztülfutott a pályán, végig vele maradt, majd tökéletes ütemben ütötte le a labdát. A punt után a saját 21-yardjáról jöhetett a Packers, amikor 4:25 volt hátra a félidőből.

A következő driveban leginkább futásokból volt sikeres a Packers, Jones és Dillon hozták a yardokat – Dillon ismételten megállíthatatlan volt-, Marcedes Lewis pedig bemutatott egy hatalmas blokkot. Három first down után azonban megakadt a drive a Packers 40-yardos vonalon. A félidő lezárásaként Rodgers feldobta az end zoneba tökéletesen, azonban a tömegben senkinek nem sikerült elkapnia. Félidő: 7-10 a Packersnek.

Az első félidő hatalmas pozitívuma, hogy a Packers dominálta a labdabirtoklást, 21 percig volt a vendégcsapatnál a labda. Az is világossá vált, hogy a stadionban nem érződik idegenbeli meccsnek, a szurkolók nagyjából fele Packers-drukker volt. Hopkins visszatérése hivatalosan is kérdéses volt térdhajlító-séerülés miatt.

A második félidőt a Cardinals kezdte, és ott folytatódott a hazai offense és a vendég defense csatája, ahol abbahagyták: second downnál Lowry egyszerűen rátolta a guardot Murrayre, aki így elcsúszott. A playben egyébként Clark is átért. 3&16-nál ezúttal Gary ért át egyből, Murray passza után felpattant a labda az elkapóról és Henry Black szerzett interceptiont a Cardinals 14-yardon.

Egy 7-yardos Jones-elkapás, egy incomplete (valószínűleg túl mélyen futotta Rodgers a route-ot) és egy 0-yardos Dillon-futás után 4&3-al nézett szembe a Packers az AZ 7-yardon. Ezúttal is ráment a csapat, és Rodgers St. Brownt találta meg 5 yardért, Packers first down a 2 yardon! Ezúttal nem sok időt töltött itt a csapat, az első playből megtalálta Rodgers Cobbot az end zone sarkában. Szép védekezés volt Cobbon, de a passz és az elkapás még jobb volt. Rodgers hatalmasat kapott, miután eldobta, azóta az internet jót szórakozott ezzel a képpel; repült a zászló. Sikeres extra után 7-17.

A Cardinals a következő driveban nagyon hatékonyan haladt előre, elsősorban passzokra építve: 12 playből 10 passz, 2 futás. Greent kereste Murray többször is (3-ból két elkapás), Hopkins is megjelent egy player (Stokesnak egy az egyben nem volt esélye a slant ellen), illetve Lowry követett el offside-ot. Egy 20-yardos Ertz-elkapás után Conner futott 2-yardos TD-t középen. Ez volt az első drive, ahol a Cardinals tényleg könnyedén ment át a védelmen. 14-17

A kickoffot Hill érthetetlen módon kihozta az end zoneból, majd 9 yardon brutálisan szállt bele Jonathan Ward. Mindkét játékos a földön maradt, a lassításon jól látszott, hogy Ward az ütés erejétől, már a földetérés előtt elvesztette az eszméletét. Őt hosszabb ideig kelle ápolni, mivel nyak- és gerincsérülés esélye is felmerült, végül mindkét játékost kocsin kellett levinni a pályáról.

A drive ismét Dillonnal indult: miután odaértek hozzá a LOS-en, 9 yardot hozott, majd harmadikra Jones futotta meg a first downt. A következő playben Rodgers gyönyörűen találta meg a keresztbe futó Tonyant 33 yardért, ez volt a csapat leghosszabb játéka. Tonyan a tackle után azonal a térdéhez kapott és lent maradt, nagyon nem nézett ki jól a térde. A következő playben be is mutatkozott a backup TE Deguara egy 8-yardos screennel. A negyed utlolsó játéka egy 5-yardos passz Jonesnak, ezzel a Packers 3&5-el kezdhette a záró játékrészt a Cardinals 6-yardjáról.

Ami működik, azon minek változtatni: a negyed első playében ismét Cobbot találta meg Rodgers az end zoneban, ezúttal egy slanttel verte meg az emberét. Szép route és passz volt, amit a védelem hibás váltása is segített (a CB szólt a S-nek, hogy az segítsen be, de ehelyett az kiváltott duplázni Winfreet). Sikeres extra után 14-24.

A következő driveban sajnos a Cardinals offense is ott folytatta, ahol abbahagyta: egy DPI után Douglasen három futás eredményezett újabb first downt a Cardinalsnak, majd 2 incomplete és egy complete passz után 4&1-re kényszerült a Cardinals. Murray Ertzet találta meg 9 yardért, majd 3 újabb passz után már a Packers 9 yardján járt az offense. Innen Conner futott újabb TD-t, ráadáasul mindössze 4 percbe telt végigmasírozni a pályán. 10:45-el a vége előtt 21-24.

A Packersnél a lehetőség megnyerni a meccset. Egy 0-yardos sack után 3 gyors passzal ér át a Cardinals térfelére az offense (Jones, Deguara, Winfree). Utána Dillon ismét mind a 4 yardot kontakt után szerzi meg, majd Winfree újabb elkapása következett – ahogy megverte a védőjét, elejtette a labdát, ami kipattogott a pályáról. Jó kérdés, hogy lett-e volna bárki, aki megállítja, ha nála marad a labda. Ezután Jones megvillantja, milyen jól lát a pályán, lyukakat szépen megtalálva két futás után már a 12 yardon a Packers, 5 percen belül. St. Brown 7-yardos elkapása után még egy zászló is repül a védőre, first down a 3 yardon. Rodgers ismét St. Brownt keresi, de Marco Wilson szabálytalanul akadályozta meg az elkapást, ezzel first down az egy yardon. Marco Wilsonnak kimondottan nem volt jó meccse.

Elsőre Jones belső futása után TD-t ítéltek a bírók, azonban visszanézés után rövidnek ítélték a futást. Másodikra ismét Jones próbálkozott, ezúttal egyértelműen megállították. Harmadikra zavar volt az offenseben és mivel eddigre a csapatnak már nem volt több időkérése, egy delay of game büntetés a 6 yardra vitte vissza a labdát. Rodgers megprobálja megfutni, azonban a fél yardos vonalig jut csak. Ismét rámegy negyedikre a csapat, Rodgers Cobbot keresi a play action passzból, azonban a DE Kennard szépen ér át és leüti a passzt. Turnover on downs, a Cardinals jöhet a saját 1 yardján belülről 3:23- al a vége előtt, 2 időkéréssel.

Az első playben Lancester ér oda szépen Edmondshoz, majdnem sikerült safetyt összehozni. Egy incomplete and 4 complete passz után már a GB 32-n a Cardinals, amikor magas a snap és Murray ugrik rá, és elhasználnak egy időkérést. 2&18 a GB 40-en, 1:16-al a vége előtt és egy időkérés.

Edmund 23-yardos elkapása után first down, majd Murray két futása után van meg az újabb first down a 8 yardon. Chase Edmunds 3-yardos futása után időt kér a Cardinals 15 másodpercnél, ez az utolsó időkérésük. Az időkérés után Murray dobta fel a sarokba A.J. Greennek, aki viszont nem fordult vissza, így a nagyszerű pozícióban levő Rasul Douglas könnyedén behúzza az interceptiont és lezár minden kérdést. Még egy térdelés Rodgerstől, és hivatalosan is vége a meccsnek, Cardinals-Packers 21-24.

A mérkőzés video összefoglalója:

Értékelés

  • Ugyan nem kiemelkedő játékkal és főleg rengeteg hibával, de a csapat egy abszolút megérdemelt (és a kelleténél szorosabb), rendkívül értékes győzelmet szerzett egy foghíjas csapattal is az addig veretlen Cardinals ellen idegenben. Ez sokat számíthat a PO végelszámolásnál az egymás elleni eredmény miatt.
  • Matt LaFleur offensive play callja hihetetlenül jó volt egy tapasztalatlan csapattal. Ehhez hasonlóan, ez valószínűleg Rodgers egyik legnagyobb teljesítménye volt egy olyan napon, amikor az elkapóinak rutintalansága és összeszokatlansága sokféle módon nehezítette a dolgát. Arról, hogy hogyan változtatott az offense a korábbiakhoz képest, árulkodik az, hogy idén ezen a meccsen voltak átlagosan a legközelebb Rodgers elkapói (4.3 yard mélységben a Hail Maryt leszámítva). A terv egyértelműen egy erős futójáték volt kiegészítve gyors, rövid passzokkal. Továbbra is maradt probléma viszont a goal line offense két hatalmas kihagyott lehetőséggel.
  • Ezzel a győzelemmel Matt LaFleur első 40 mecsének a mérlege 33-7, a legjobb minden edző közül a SB-érában.
  • A védelem kimondottan jól működött az első 3 negyedben, az utolsóban viszont a Cardinals gyorsan tudott pontokat csinálni. A teljes szezont nézve mindenképpen biztató az egység fejlődése.
  • Ugyan mindkét egység jól tejesített összességében, a problémák megmaradtak: az offense-nél továbbra is gond a nagy lehetőségek kihagyása (két különböző driveban first down 5 yardon belülről), míg a defense-nél gyors yardok túl könnyű feladása akkor, amikor lazábban védekezik a csapat, mert a cél, hogy ne szerezzenek gyorsan pontokat. Ami viszont pozitívum, hogy ezúttal kimondottan kevés volt a miss tackle, ami a korábbi hetekben probléma volt az egységnél.
  • Egyéni pozitívumok: az offense oldalon Rodgers mellett érdemes kiemelni a futópárost, és most különösen Dillont: folyamatosan komoly gondokat okoz a megállítása, a tegnapi 4.8 (!!) yard után a szezonban eddig átlagosan futásonként 4.38 yardot hoz az első kontakt után (Henrynél ez a szám gyakorlatilag ugyanez, 4.47). Az elkapósorból az egyetlen igazi veterán, Cobb megvillantotta ismét Rodgers-el való kémiáját, a 2 TD-jével. A támadófalban az előző hetek gyengélkedése után Royce Newman jól teljesített, egy pressuret sem engedett 38 passz-snapből, valamint a remélhetőleg Bakhtiari visszatérése miatt egy idig utoljára LT-t játszó Jenkins gyakorlatilag levette Chandler Jonest a pályáról. Kevésbé látványosan, de a TE Dominique Dafney is nagyon hasznos volt, szépen blokkolt jellemzően H-back pozícióból. A védőknél Lowry ismét villant, de a teljes D-line jól játszott. Az előző héten bemnutatkozott Mercilus szintén jól játszott (1 hit, 2 hurry). Campbell továbbra is hozza a régen nem látott LB-teljesítményt. És természetesen semmiképp ne menjünk el Rasul Douglas mellett: a múlt héten és a mostani egész meccsen jó teljesítményt nyújtó CB megkoronázta a napját a meccset eldöntő interception-nel, három meccsen 17-szer dobták felé a labdát és mindössze 9 elkapást és 91 yardot engedélyezett. Remélhetőleg tartja a jó teljesítményt és tud segíteni a CB-gondokon. A special teamben pedig a punter Bojorquez többször is nagyszerű pozícióba hozta a védőket.
  • A sérülések sajnos ismét nem kerülték el a csapatot, (TE) Robert Tonyan és (RB) Kylin Hill térdszalagszakadással kidőltek a teljes szezonra, míg Keke Kingsley agyrázkódást szenvedett. Szerencsére hosszú pihenőhét elé néz a csapat mielőtt összecsap a Chiefs-el Kansas Cityben.

Összefoglalás

Ezzel a győzelemmel végképp bebizonyította a Packers, hogy az első heti Saints elleni fiaskó csak egy szezon elejei botlás volt, és nem véletlenül került azóta az NFC élére a csapat. A Bears, Vikings és a Lions e heti vereségeivel a csoportjában továbbra is torony magasan vezet a wisconsin-i gárda, ám a következő ellenfél megint nem lesz leányálom, még annak ellenére sem, hogy a Chiefs az utóbbi hetekben elég durva hullámvölgybe került, amiből a múlt hétvégi Giants elleni soványka győzelem még nem feltétlenül jelenti a kilábalást. Ettől függetlenül biztosan nem lesz séta galopp a hétvégi rangadó az Arrowhead Stadionban.

Kommentek

One thought on “8. hét értékelő

Comments are closed.