Kezdődik az előszezon: Mire érdemes figyelni?

Hajnalban, magyar idő szerint fél 3-kor véget ér a hosszú, meccsek nélküli időszak, és a 49ers ellen San Franciscóban elkezdődik az előszezon. A három meccsből szokás szerint komoly következtetéseket nem érdemes levonni a “rendes” szezonra nézve, hiszen a biztos kezdők egyáltalán nem, vagy alig játszanak majd, de a kerettagságért néhány poszton nagy harc várható. Megnéztük, melyek lehetnek ezek.

Irányítók

Itt nincs kérdés, Aaron Rodgers és Jordan Love helye biztos a keretben, Danny Etling a gyakorlócsapatra pályázhat csak.

Futók

Az egyértelmű jelölt Aaron Jones és AJ Dillon mögé a harmadik számú futó posztjára Kylin Hill lenne, ő azonban még lábadozik tavalyi sérülése után, és szinte biztos PUP-listán kezdi majd a szezont, vagyis legalább az első hat hetet ki kell hagynia. Rajtuk kívül négy futó van még a keretben: Patrick Taylor, a visszaigazolt Dexter Williams, BJ Baylor és Tyler Goodson – közülük elvileg a tavaly is látott Taylor esélyei a legjobbak, de kisebb sérülése miatt lehet, hogy nem kap nagy szerepet. Ebben az esetben valamelyik draftolatlan újonc is meglepetést okozhat egy jó teljesítménnyel.

Elkapók

Négy WR helye biztosra vehető az 53-as keretben: Allen Lazardé, Christian Watsoné, Randall Cobbé és a kiváló előszezont produkáló Romeo Doubsé, de elég nagy meglepetés lenne az is, ha Sammy Watkins nem férne be. Nagy kérdés, hogy hat vagy hét elkapó lesz-e keretben végül, így egy vagy két rosterhelyért mehet a harc. Amari Rodgers előnnyel indul, de neki még bizonyítani kell, hogy fejlődött tavalyhoz képest. Mellette a Samori Toure-Juwann Winfree-Malik Taylor trió szólhat bele a versenybe (még akkor is, ha utóbbi vállsérülés miatt egyelőre nem bevethető). A még keretben lévő Danny Davisnek és Ishmael Hymannek inkább csak epizódszerep juthat.

Tight endek

Az 53-as keretben valószínűleg idén is négy TE lesz, ebből Marcedes Lewis és Josiah Deguara helye vehető biztosra. Robert Tonyané is az lenne, persze, csakhogy nála nem lehet még tudni, mikortól lesz bevethető, könnyen lehet, hogy ő is PUP-listán kell, hogy kezdje a szezont. Így egy vagy két hely szabad, ezekre (esélyességi sorrendben) Tyler Davis, Dominique Dafney, Sal Cannella és Alize Mack pályázik.

Támadófal

Itt a legtöbb a kérdőjel, hiszen még azt sem lehet tudni, hogy néz majd ki a kezdősor a szezon kezdetén: talán csak Josh Myers és Jon Runyan helyét lehet biztosnak nevezni. Persze, ha David Bakhtiari és Elgton Jenkins felépül, az ő helyüket sem lehet megkérdőjelezni – a hírek szerint az előbbire több, az utóbbira kicsit kevesebb esély van. Legalább egy hely így is kiadó a kezdőben, illetve a csereposztokért is küzdeni kell. A rosterhelyért Yosh Nijmannek, Royce Newmannek, Zach Tomnak és Sean Rhyannek nem kell aggódnia – ők mind a kezdő pozícióért is harcban vannak. Cole Van Lanen esélyeit növeli, hogy tackle-ként és guardként is bevethető, Jake Hansonnak, Michal Menetnek, Cole Schneidernek, Rasheed Walkernek, Caleb Jonesnak és George Moore-nak viszont nagyot kellene villantania, hogy esélyük legyen a kerettagságra. Ha a két sérült nem épül fel, az sem elképzelhetetlen, hogy a keretszűkítések után érkezik majd még egy veteran tackle a csapathoz.

Védőfal

Itt viszont nincs túl sok kérdés, inkább csak az, hogy hány DL lesz az 53-as keretben. Kenny Clark, Devonte Wyatt, Jarran Reed, Dean Lowry és T.J. Slaton helye biztosnak mondható, a hatodik helyért (ha lesz ilyen) Jonathan Ford és Jack Heflin harcolhat, Akial Byers és Chris Slayton a gyakorlócsapatot célozhatja meg.

Passzsiettetők

A kezdőpáros itt sem kérdés (Rashan Gary, Preston Smith), valamint Kingsley Enagbarénak sem kell a rosterhelyért aggódnia. A maradék egy vagy két pozícióért viszont nagy küzdelem várható Jonathan Garvin, Tipa Galeai és Ladarius Hamilton között, és ebbe még Randy Ramsey is beleszólhat, ha végre egészséges lesz. Közülük akár még az is dönthet, hogy melyikük hasznosabb a special teamben.

Linebackerek

Itt talán még a védőfalnál is kevesebb a kérdőjel: De’Vondre Campbell és Quay Walker a két kezdő, Kris Barnes és Isaiah McDuffie a két csere, illetve az idei hetedik körös draft pick ,Tariq Carpenter “kaparhat” még roster spot-ért. Ty Summerst vagy Ray Wilbornt esetleg a keretben tarthatja, ha bizonyítják, hogy a special teamben nélkülözhetetlenek.

Cornerbackek

Ezen a poszton a mélység lesz a kérdés, hiszen a kezdőtrió (Jaire Alexander, Eric Stokes és Rasul Douglas) ligaszinten is rendkívül erősnek számít. Mögöttük Keisean Nixon és Shemar Jean-Charles jönnek elvileg a sorban, de ebbe még beleszólhat Rico Gafford (akire visszahordóként is lehet akár számítani) és Kabion Ento, esetleg Kiondre Thomas.

Safetyk

Itt is hasonló a helyzet, mint a passzsiettetőknél: a két kezdő, Adrian Amos és Darnell Savage helye biztos, de mögöttük elég nagy a kérdőjel. Vernon Scott, Shawn Davis, Dallin Leavitt és Innis Gaines küzd két helyért – a hírek szerint az első kettő van előnyben, Leavitt szerepe viszont a special teamben lehet fontos. Ahogyan egyébként a névleg safety újonc Tariq Carpenteré is, akit a védelemben jó eséllyel nem nagyon látunk majd a pályán, az ST miatt azonban rostert foghat.

Special team

És végül a jelentősen átalakuló special team, ahol rúgóként Mason Crosby helye biztos, Gabe Brkic csak biztosítékként van a keretben. Az új punternek, Pat O’Donnellnek nem is kell versenytárssal küzdenie, mint ahogy most már az újonc longsnappernek, Jack Cocónak sem – neki viszont hibátlanul kell játszania az előszezonban, külön minden bizonnyal érkezik valaki a helyére.

Kommentek

One thought on “Kezdődik az előszezon: Mire érdemes figyelni?

Comments are closed.