10.hét Beharangozó

Dallas Cowboys @ Green Bay Packers

2022.11.13. Lambeau Field, Green Bay, Wisconsin, USA

22:20

Az esélytelenek nyugalmával léphet ma este pályára a Packers csapata, hiszen mindamellett, hogy eleve pocsék formában van a csapat, a rengeteg sérülés tovább rontotta az amúgy sem rózsás helyzetet. A Cowboys egyértelműen nyerni jön Wisconsinba, náluk most fut a szekér és bizony nyernie is kellene, hogy az erősen feljavult NFC East-ben versenyben tudjon maradni a kiadó play off hely(ek)ért.

A mérkőzés

A két csapat első egymás elleni meccse 1960-ban volt, akkor a Packers hazai pályán 41 -7 arányban tudott nyerni a vendég Tehenész fiúk ellen. Azóta harminchatszor feszült egymásnak a két alakulat és az örökmérleg jelenleg 20 Packers győzelem 17 Cowboys diadallal szemben. Döntetlen még sosem született végeredményként. A hazai csapat rossz formája ellenére a telt ház ismét garantált lesz a Lambeau Fielden, ahol a Dallas legutóbb (2016.10.16-án) nyerni tudott a házigazda Green Bay ellen 30 – 16 arányban.

Cowboys előzmények

Az ujjtörésből felépült és két hete visszatért Dak Prescott bár dobált pár interceptiont, mégis győzelemre tudta vinni csapatát a Lions és a Bears ellen is. Nem csoda ha most tovább szeretnék mészárolni az NFC North-ot a Packers legyőzésével, majd később feltenni a pontot az “I”-re a Vikingsszel. A keretük elég jó állománnyal rendelkezik, mint kiderült Prescott mögött Cooper Rush is megállja a helyét a kezdő QB szerepben ha szükség van rá. A támadó falukat nem rangsorolják a legjobbak közé, ám a Connor McGovern, Tyler Biadasz, Zack Martin, Terence Sttele kvartett közepesnek mondható teljesítményével így is elég jól megállja a helyét. Ráadásul az első körös (LT) Tyler Smith bal oldalon egyértelmű további erősítést jelent ennek a csapategységnek.

A futó egységükbe két hét kihagyás után nagy valószínűséggel visszatér Ezekiel Elliot, ám a kezdő pozíciója már messze nem olyan biztos, hisz a közben (és az utóbbi időkben folyamatosan) egyre több teret nyert Tony Pollard remekül pótolta a pár éve még elit futó státuszban díszelgő ám egyre gyengébb számokat produkáló Elliotot. Ehhez jön még a Bears ellen a draftolatlan újonc Malik Davis kiváló produkciója, tehát földön elég ütőképesek lehetnek. A tight endeknél Dalton Schultz az első számú, mögötte két újonc, a 4. körös draft pick Jake Ferguson, illetve a draftolatlan szabad ügynökként igazolt Peyton Hendershot juthat szóhoz. Érdemes rájuk figyelni, ugyanis a Cowboys meglehetősen sok TE játékot alkalmaz az utóbbi időkben, ráadásul jó eredményekkel. Az elkapó sorban elvileg Michael Gallup és CeeDee Lamb a két kezdő, ám mögöttük / mellettük Noah Brown nagyon hatékony slotban, illetve meglepően jól munkálkodik egy-egy elkapásnál a szinte névtelen KaVontae Turpin is. A 3. körös újonc Jalen Tolbert még nem igazán kapott lehetőséget a bizonyításra. A védelmüket a legjobb ötbe (4.) sorolják jelenleg az elemzők, passz elleni védekezésük a negyedik legjobb pillanatnyilag a ligában, ahol lenne mit keresni az a futás elleni védekezésük, ami az egyetlen gyenge pontjuk. A 3. hét óta több mint 100 beszedett yard/ meccs és 4,2 yard/ átadás átlaggal “csúfoskodnak”. A D line pedig rendkívül rutinos tagokból áll, a Demarcus Lawrence, Jonathan Hankins, Osa Odighizuwa, Dorance Armstrong kezdő sort olyan játékos egészítik ki, mint Quinton Bohanna,, Carlos Watkins , Neville Gallimore és a két kiváló DE Chauncey Golston és Dante Fowler Jr. A linebacker egységükből a legnagyobb hiányzó Anthony Barr lesz (emiatt valószínűleg annyira nem bánkódik Aaron Rodgers), helyét az újonc Damone Clark veszi majd át. Középen Leighton Vander Esch és rotációban Jabril Cox védi majd a másod vonalukat, a passrushba pedig hatékonyan besegíthet a hibrid (LB/DE) Micah Parsons is.

A defensive back részlegük is jól össze van rakva, a két safety Jayron Kearse és Malik Hooker igen jó párost alkotnak középen (pláne olyan remek cserével mint Donovan Wilson), míg a széleken (CB) Trevon Diggs és (CB) Anthony Brown figyel a passzokra. Az ötödik körös újonc (CB) DaRon Bland ezidáig még “csak” főként nickelben tűnt fel legtöbbször a védelemben. A speciális egység egy rendkívül rutinos társaság, a rúgó szekcióban Bryan Anger elég jól “durrogtatja” a puntokat , bár az utóbbi három meccsen nem sikerült betalálnia az ellenfél 20 yardosán belülre. A pont és kirúgásokat Brett Maher végzi el náluk, szinte hibátlanul (50 yard alatt még nem hibázott mezőnygól kísérletet eddig). A visszahordásaiknál KaVontae Turpin és Tony Pollard, esetenként CeeDee Lamb tüsténkedik.

Packers előzmények

Az utolsó könnyebbnek vélt ellenfél ellen is elvérzett a Zöld-Arany gárda, ráadásul a sérülések sem kímélték a Packers csapatát Detroitban. Ennek megfelelően lassan a szertárosok is pályára kerülhetnek, hisz a kezdő sorok mostanra számottevő poszton foghíjasak, főleg a védelemben. A támadó oldalon a legnagyobb hiányzó (WR) Romeo Doubs lesz, de (WR) Amari Rodgers játéka is kérdéses még. Aaron Rodgerssznek (vagy netán Jordan Lovenak?) tehát marad Allen Lazard, Sammy Watkins és az újonc Christian Watson elsődleges célpontoknak. Mögöttük némi szerephez juthat még Samori Toure is. A támadó falból csak David Bakhtiari státusza kérdéses, minden más játékos egészséges és bevethető. Ennek megfelelően a kezdő felállás a múltheti lehet, annyi különbséggel, hogy ha Bakhtiari nem játszik, akkor a helyére minden bizonnyal a rotációban egyre jobb játékot produkáló újonc Zach Tom léphet majd előre.

TE-eknél továbbra is a Tonyan-Lewis-Deguara trió a kezdő, futóknál pedig természetesen az Aaron Jones – Aj Dillon páros viszi majd a prímet. A védelem jobban megsínylette a sérüléseket, ott két alapember is kidőlt, a linebacker sorból De’Vondre Campbell és a cornerektől Eric SÍtokes (ő egész szezonra kidőlt). Előbbi elvesztése azért súlyosabb, mivel a helyére múlt héten visszatérő Krys Barnes se 100%-os, az ő státusza is kérdéses a Cowboys ellen. Amennyiben Barnes nem tud pályára lépni, akkor mindössze Isiah McDuffie vagy a Saints-ből “kukázott” Eric Wilson helytállásában bízhatunk csak. A passrush részlegből a legfájóbb veszteség természetesen Rashan Gary elvesztése. A védő falban szerencsére nem lesz hiányzó, a szokásos Jarran Reed-Dean Lowry-Kenny Clark- Preston Smith kezdő kvartett mögött a Tj Slaton, La”Darius Hamilton, Jonathan Ford, Devonte Wyatt négyes biztosítja a mélységet. A CB sorban sincs rendben minden, Stokes kiesését Jaire Alexander vagy Rasul Douglas orvosolni tudja (Keisan Nixon mehet nickelbe), ám mögöttük így nem marad más, csak egyedül Corey Ballentine, aki nem igazán volt még eddig a pálya közelében sem az aktív keretben. Safety poszton lehet némi erősödés a Radiers-től kivágott Jonathan Abram érkezésével, de ez az egységünk egyébként sem volt rossz eddig.

A special team összetétele maradt a múltheti, Mason Crosby földről, Pat O’Donnell kézből rugdal majd, a visszahordásainknál Kylin Hill, Amari Rodgers és esetleg elvétve Keisan Nixon próbálkozhat majd. Itt némi pozitívum lehet Abram feltűnése, ugyanis őt jól ismeri Rich Bisaccia a Packers jelenlegi ST edzője és vele együtt dolgozott a Raiders színeiben. Ebből adódóan Jonathan komolyabb szerepet kaphat a speciális egységben is.

Ami döntő lehet

  • Mivel levegőben amúgy se remekelünk mostanság, a vendégek futás elleni védelme pedig köztudottan gyenge, így Aaron Jones és Aj Dillon akár (nem meglepő módon) nyerő emberei is lehetnek a csapatnak. Ráadásul mindkét futó kezei sincsenek fából, így levegőben ugyancsak lesz keresni valójuk.
  • A támadó fal munkája kiemelten fontos lesz, mivel a Cowboys passrush egysége kiemelkedően erős. A kezdő DE-jeik már fejenként minimum négy sacknél járnak ebben a szezonban, Micah Parsons pedig már NYOLCNÁL!
  • Dak Prescott képes nagyon hullámzó teljesítményre, ehhez azonban az kell, hogy elég nagy nyomás legyen rajta. Ha középen Kenny Clark, vagy a széleken Preston Smith és Dean Lowry elegendő nyomást tud majd generálni rá (netán egy-két nickel vagy CB blitz se lenne lehetetlen), akkor Prescott zavarba hozható lesz. Sajnos nála nehezebb a helyzet, ugyanis elég mobilis irányító, tehát ha a zsebben nem sikerül elkapni, akkor sajnos biztosan kergetni is kell.
  • Vigyázni kell a labdára. Valószínűleg minden egyes pontért vért kell izzadnunk (ha egyáltalán tudunk szerezni), tehát a labdavesztésekkel akár ki is végezhetjük magunkat idő előtt, ha az ellenfél azokból pontot tud szerezni…
  • Fegyelmezettnek kell maradnia minden játékosnak. Higgadtan kell játszani, nem éri meg felesleges balhékkal rontani az amúgy is siralmas helyzeten.
  • Szükség lenne nagyon, kiugró egyéni teljesítményekre. Akár az újoncok, akár a rutinosabb játékosok közül “robbanthatna” valaki, ugyanis az nagyon jó hatással lenne minden csapattársra.
  • Az offense gyalázatos szereplése ellenére továbbra sem szabad elfelejteni, hogy Rodgers egy korszakos klasszis irányító, aki ráadásul a Cowboys ellen mindig nagyon jól szokott játszani (10-2 a mérlege a Dallas ellen kezdő QB-ként), tehát bíznunk kell benne, hogy magára talál és ha nem is MVP formával, de egy tőle elvárható jobb teljesítménnyel rukkol elő ma este.
  • Nem lehetetlen (bár a jelen helyzetben elég valószínűtlen), hogy ismét egy pontrúgás dönthet majd a győzelem sorsáról, reméljük Mason Crosby lába akkor sem remeg meg majd.

Érdekességek

  • A két csapat még sosem játszott döntetlent egymás ellen
  • Mike McCarthy először tér vissza edzőként a Lambeau Fieldre mióta leváltották a Packers vezetőedzői posztjáról.
  • A Dallas utoljára hat évvel ezelőtt látogatott Green Baybe, 2016.10.16-án játszottak utoljára a Packers ellen a Lambeau Fielden. Akkor a Packers veszített 30 – 16 arányban.
  • A Green Bay mérlege hazai pályán a Dallas ellen 11 – 5. (beleértve a rájátszás meccseket is)
  • Matt LaFleur először meccsel Mike McCarthy ellen az NFL-ben vezető edzőként.
  • A két csapat eddig egymás ellen szerzett össz. pontjainak száma: Green Bay Packers 883, Dallas Cowboys 863
  • Aaron Jones az University of Texas-El Paso egyetemen nevelkedett, korábban pedig a texasi Burges középiskolában tanult El Paso-ban.
  • Mason Crosby Lubbock nevű városban született Texas államban.
  • A Packers csapatának Texas államban van a második legnagyobb számú rajongó tábora Wisconsin után.
  • Scott Tolzien egykori Packers irányító is visszatér a Lambeau Fieldre, igaz a Cowboys csapatával, mint támadó koordinátor asszisztens.
  • Matt LaFleur QB edző volt a Falcons csapatában amikor a jelenlegi Cowboys védelmi koordinátor Dan Quinn volt a vezetőedző Atlantában.

A mérkőzést továbbra is figyelemmel kísérheti majd bárki a Packer Hungary Club Discord szerverén, a “működő-streamek” szobában megosztott linkeken.

Kommentek

One thought on “10.hét Beharangozó

Comments are closed.