Ilyen pénzügyi lépések várhatóak a csapatnál

David Bakhtiari szerződésének átstrukturálásával, valamint Rick Wagner és Christian Kirksey elküldésével elég sok pénzt szabadított fel a csapat, de még így is mintegy 11 millióval átlépi a várható fizetési plafont. A drafton érkezők fizetését, valamint a szezon közben szükséges tartalékot is figyelembe véve még legalább 25 millió dollárt fel kell szabadítani, és akkor még az ERFA vagy RFA státusszal rendelkező szabadügynökökről (pl. Allen Lazard // Robert Tonyan, Chandon Sullivan, Raven Greene) nem is beszéltünk.

Megnéztük, milyen lépéseket lehet még tenni, és azt is, melyikkel mennyit lehet „spórolni”.

1. Szerződéshosszabbítás Davante Adamsszel

Adams szerződése jövőre lejár, és mivel a liga egyik legjobb elkapójáról van szó, nem kérdés, hogy a csapat meg szeretné hosszabbítani. Idei cap hitje közel 17 millió dollár, ez még akkor is jelentősen csökkenthető, ha egyébként ennél magasabb éves átlagú fizetést kap, amire a hírek szerint van is esély. Elképzelhető ugyanis, hogy jövőre alacsony alapfizetést kap, de adnak neki egy nagy aláírási bónuszt – ami viszont a szerződés éveire egyenlő összegre lebontva terheli a capet.

Felszabadítható összeg: 4-8 millió dollár

2. Aaron Rodgers szerződésének átstrukturálása

Rodgers cap hitje több mint 37 millió dollár jövőre (ez a harmadik legtöbb az irányítók között), ebből kb. 14 millió az alapfizetés, 6,8 millió a roster bónusz, ezekkel lehet játszani. Egy részét ugyanis aláírási bónusszá lehet alakítani, vagyis egyenlően oszlana el a szerződésből hátralevő évekre, viszont fontos, hogy egyben garantálttá is válik. Vagyis, ha valóban hozzányúlnak Rodgers szerződéséhez, akkor az átstrukturált összeg nagysága arra is jelzés lesz majd, mik vele a csapat hosszú távú tervei.

Felszabadítható összeg: 5-13 millió dollár

3. Preston Smith elküldése/elcserélése

Smith amilyen jó volt tavaly, kis túlzással olyan gyenge volt idén. Alig tudott nyomást gyakorolni az irányítókra, cserébe a futójátékoknál is problémákkal küzdött. A szezon második felére egyértelmű volt, hogy Rashan Gary sokkal jobb teljesítményt nyújt nála, és simán megkaphatná a kezdő posztot. Viszonylag nagy összegű dead money maradna Smith után, de a nyereség is sok lenne.

Felszabadítható összeg: 8 millió dollár (12 millió, ha júniusi dezignációval küldik el)

4. Dean Lowry elküldése

Lowry az idén egyik legnagyobb csalódása volt. Amióta megkapta a szerződéshosszabbítást, fokozatosan esik vissza a teljesítménye, idén már a gyenge közepes szintet se érte el, pedig Kenny Clark mellett nagy szükség lenne egy jó falemberre, a mutatott játékához képest pedig elég magas a fizetése.

Felszabadítható összeg: 3,3 millió dollár (4,8 millió, ha júniusi dezignációval küldik el)

5. Za’Darius Smith szerződésének átstrukturálása

Az ő esetében 22 milliós cap hit mellett közel 11 millió az alapfizetés, 5 millió a roster bónusz. Mivel elit passzsiettetőről van szó, egyértelmű, hogy meg kell fizetni, és az is, hogy ha nem esik vissza váratlanul a teljesítménye, még évekig húzóember lehet, így nyugodtan lehet fizetése egy részét garantálttá tenni. Az ő esetében a hosszabbítás is szóba jöhet.

Felszabadítható összeg: 2,5-5 millió dollár (hosszabbítás esetén akár 10 millió is)

6. Adrian Amos szerződésének átstrukturálása

Rá is ugyanaz igaz, mint Z. Smithre: erőssége a csapatnak, az első néhány meccs után a liga egyik legjobb safetyje volt. Az ő alapfizetése 4,9, roster bónusza 1,9 millió (a cap hitje valamivel több, mint 10), de ebből át lehet valamennyit alakítani. Az ő esetében is szóba jöhet a hosszabbítás.

Felszabadítható összeg: 1,5-3 millió dollár (hosszabbítás esetén akár 4 millió is)

7. Devin Funchess elküldése

Funchess egyéves szerződést írt alá, de mivel a Covid miatt kiülte a szezont, a szerződése kitolódott a következőre. Ugyanakkor kérdés, hogy mennyire tudna hozzátenni a csapat játékához, ráadásul kiderült, hogy nem a WR a leglyukasabb poszt.

Felszabadítható összeg: 1,265 millió dollár

8. Billy Turner szerződésének átstrukturálása

Turner tavaly nem volt az igazi, idén viszont több poszton is jól megállta a helyét, ez teszi igazán fontossá. 8,4 milliós cap hit mellett 4,5 millió az alapfizetése, 1,3 millió a roster bónusza, ezzel lehet valamennyire játszani.

Felszabadítható összeg: 1-2,5 millió dollár

9. Mason Crosby szerződésének átstrukturálása

Crosby egyetlen mezőnygólt sem hibázott idén, egy ilyen rúgóra pedig minden csapatnak nagy szüksége van.

Felszabadítható összeg: 0,8-2 millió dollár

10. Josh Jackson elküldése

CB poszton nem áll jól a csapat, a jelenleg szerződéssel rendelkezők közül gyakorlatilag ő az egyetlen Jaire Alexander mellett, aki nem csak kívülről látott pályát az NFL-ben, de az eddigi játéka alapján szinte bárki beküldhető helyette.

Felszabadítható összeg: 1,3 millió dollár

Kommentek

One thought on “Ilyen pénzügyi lépések várhatóak a csapatnál

Comments are closed.