Melyek a legnagyobb hiányposztok?

Hamarosan indul a szabadügynök-piac, így megnéztük, hogy néz ki most a keret. Csak azokat vettük figyelembe, akiknek élő szerződése van, tehát a korlátozott szabadügynököket nem, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy ők Green Bayben maradnak. A sorrendnél azt néztük, mennyire fontos az adott poszt, és hogy a szerződéssel rendelkezőknek milyen NFL-tapasztalatuk van, és azalatt milyen játékot mutattak. A játékosokat a cap hitjük szerint, csökkenő sorrendben soroltuk fel.

Cornerback

Jaire Alexander, Josh Jackson, KeiVarae Russell, Ka’dar Hollman, Stanford Samuels, Kabion Ento

Az egyik legfontosabb poszton mindössze egy olyan játékosa van most a csapatnak, aki legalább az NFL-kezdő szintet eléri (igaz, ő egyben elit is). Itt komoly erősítésre van szükség.

Védőfal

Kenny Clark, Dean Lowry, Kingsley Keke, Bronson Kaufusi, Anthony Rush, Delontae Scott, Willington Previlon

Szintén kulcsfontosságú a védőfal, ahol szintén csak egy olyan játékos van, aki konzisztensen jól játszik. Itt is kell erősítés, főleg, hogy Lowry egyre gyengébb teljesítményt nyújt.

Futó

A.J. Dillon, Dexter Williams, Patrick Taylor, Mike Weber

Itt is csak egy olyan játékos van, akit be lehet vetni kezdőként, de futó nem prémium poszt, fontos a séma és a támadófal is, ezért került “csak” a harmadik helyre.

Támadófal

David Bakhtiari, Billy Turner, Lucas Patrick, Elgton Jenkins, Ben Braden, Jon Runyan, Simon Stepaniak, Zack Jonhson, Ray Wilborn, Jake Hanson

Bakhtiari, Jenkins és Turner azok, akiket nyugodt szívvel be lehet állítani kezdőnek, utóbbi kettőt több poszton is. Négy jó falember mellett Patrick is elég jól tud játszani – de ki lesz az ötödik? Kérdés, hogy a tavaly draftoltak közül valaki elő tud-e lépni kezdőnek.

Linebacker

Oren Burks, Ty Summers, Kamal Martin, Krys Barnes, De’Jon Harris

Talán a Barnes-Martin páros lehet a jövő, de ehhez még bizonyítaniuk kell, illetve depth sem nagyon van mögöttük.

Elkapó

Davante Adams, Devin Funchess, Marquez Valdes-Scantling, Equanimeous St. Brown, Juwann Winfree, Chris Blair, Reggie Begelton

Mindenki megdöbbent/felháborodott, hogy tavaly egy igazán jó elkapó se érkezett, de a szezon aztán azt bizonyította, hogy nem ez a poszt volt a legnagyobb hiányosság, így is a legtöbb pontot termelte a csapat. Allen Lazard ráadásul ERFA, vagyis őt kifejezetten olcsón vissza lehet hozni.

Tight end

Jace Sternberger, Josiah Deguara, Isaac Nauta, Dominique Dafney, John Lovett

Főleg fiataloknak van jelen pillanatban szerződése, de ha a korlátozott szabadügynök Robert Tonyant sikerül megtartani, akkor új TE-re se lesz szükség.

Special team

Mason Crosby, JK Scott, Hunter Bradley, J.J. Molson, Ryan Winslow

Ugyan Scott és Bradley sem nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, de ezek a legkevésbé fontos posztok.

Passzsiettető

Za’Darius Smith, Preston Smith, Rashan Gary, Jonathan Garvin, Tipa Galeai

A poszt a csapat erőssége lehet, főleg, ha Gary még tovább fejlődik, P. Smith pedig az előző szezon formáját mutatja (már persze ha marad a csapatnál).

Safety

Adrian Amos, Darnell Savage, Vernon Scott, Henry Black, Innis Gaines

Amos és Savage a liga egyik legjobb safety-párosa (ez főleg a szezon második felére volt igaz), és depth is van mögöttük.

Irányító

Aaron Rodgers, Jordan Love

Rodgers MVP-szezonon van túl, Love-ban továbbra is bízik a vezetőség – ha lesz “rendes” edzőtábor és előszezon, akkor a jövőjével kapcsolatos jeleket is látni lehet majd.

Ahhoz, hogy bármelyik poszton erősíteni lehessen, vagy akár csak ahhoz, hogy a korlátozott szabadügynökök közül bárki visszatérhessen, komoly pénzügyi lépésekre van szükség. Erről itt olvashattok bővebben.

Kommentek

One thought on “Melyek a legnagyobb hiányposztok?

Comments are closed.